My London - Twentifirst Chapter

För en kort sekund vänder hon undan ansiktet från publiken. För en liten sekund hamnar det i skuggan för de starka lamporna. Det är Tove. Hennes arm skakar och hennes blick flackar.
"For you Niall." hennes tre enkla ord löper ut i ett intro. Men jag hör det inte. Mina ögon har fastnat på henne och mina öron har fastnat vid mitt namn. Vad är det som händer?
 
 
 
Vid sidan av ser jag henne stå där helt ensam på scenen. Den stora scenen och endast henne. Hon sjunger. Hon sjunger låten jag gjort åt henne och det är en ballad.
Det är vackert, hon är vacker.
Allting är vackert tills hon plötsligt trillar ihop på golvet. Mikrofonen trillar ur hennes hand och ljudet den ger ifrån sig när den slår i marken med en smäll skär i öronen. Alla börjar skrika. Med händerna tryckta mot öronen skriker hela publiken i chock. Kanske med ett inslag av panik.
 
Personal springer upp på scenen. Dom bär iväg Tove och innan jag hunnit förstå vad som hänt sitter jag på en bänk utanför en sjukhus sal.
En äldre sjuksköterska med kort hår kommer gåendes och stannar vid oss. Mitt hjärta hade alldeles nyligen börjat slå någorlunda normalt, men hennes sätt att gömma undan vad som står på journalen i hennes famnen får hjärta att springa igen.
"She will be fine." börjar hon metodiskt och vi alla kan andas ut, "What was that she collapsed because of heart raise. Probably because of alot of stress and nervousity."
"When can she come home?" frågar Lou moderligt. Lilla Lux sitter oförstående i hennes knä och viftar på sina korta ben.
"We have to keep her here some days to make sure she won't get a relapse."
 
Vi får alla prata med Tove en stund innan vi måste åka. Under den korta stund jag fick berättade jag för henne att hon sjöng vackert. Att hela hon var vacker. Men det klumpar sig i magen på mig när jag tänker på det. Jag tror inte hon förstod, tror inte att hon insåg och tog emot vad jag sa. Sjuksköterskan var mycket noggrann med att förklara att hon fortfarande kunde vara påverkad av olyckan och därför lite frånvarande. Hon behövde fortfarande få veta. För det är mitt fel. Det inser jag nu. Hennes sång fick mig att förstå. Mina egoistiska depressioner fick henne att ta skulden för något som inte var hennes fel. Mina inåtvända känslor fick henne att tro att det ver henne, att det var henne jag var besviken över. Om hon bara visste att hon hade och har fel. Jag är mitt eget fel till min egen smärta och nu även Toves.
 
"It feels wierd being here knowing London is at hospital." säger Harry när vi kliver av scenen. Alla tycker det känns tomt utan Tove och Lou som är kvar med henne.
"Yeah, I feel guilty for being here instead." jag biter mig själv i läppen. Det är söndag och vi har gått igenom tisdagens program. Det är en välgärenhetsgala mot fattigdoms som hålls i kärnan av Los Angeles. Jag ser alltid fram emot välgörenhetsgalor, men denna gång tänker jag mig bara bort till London och jag har ingen vidare lust att framträda. Jag vill fortfarande hjälpa organisationen, såklart. Men jag vill också hjälpa Tove. Förklara för henne att jag kände något speciellt när hon stod där på scenen. Förklara att mitt trassel av känslor liksom löste sig.
Dagarna idag och imorgon är fullproppade med intervjuer och möten, därför kunde vi inte stanna kvar. Därför var jag tvungen att lämna Englands huvudstad och glida över till USA, bort från mitt London, Tove.
 
Då var man här igen. Ensam i en sjukhus säng. Lou är här så ofta hon kan, hon är underbar men kan inte vara hela tiden, hur mycket hon önskar det. Vilket betyder att jag blir lämnad här ensam då och då. Just nu är ett sådant då.
 
Rummet jag levt i sedan igår är knäpptyst. Jag underhåller mig sjöv med ljudet av mina egna andetag och tittar på klockan varje minut. Jag är fruktansvärt uttråkad och vill inget mer än att kravla ur sängen. Men kanylen för dropp på min hand och mina bleka sjukhuskläder förklarar tydligt att jag ska stanna kvar.
Bristen på annat att göra sätter mina tankar på löpband. Jag har inte hört något från Niall, jag vet inte var han befann sig när jag föll ihop. Vet inte ens var han befann sig innan jag föll ihop. Mina kinder börjar hetta bara av blotta tanken. Jag skämde ut mig för en live publik med flera tusen och som om det inte vore nog framför TV-kamerorna och ett antal TV-tittare jag inte vill räkna efter. Så dum.
Om Niall bara visste. Visste hur jag känner och vad jag tänker. Han hann nog inte ens förstå vad jag ville förmedla, kanske inte hörde alls och jag skämde ut mig i onödan.
En ensam tår rinner ner från min kind. Jag försöker skaka bort mig Niall och sträcker mig efter fjärrkontrollen. Jag slår på TV:n. Rastlöst och en gnutta desperat börjar jag bläddra runt bland kanalerna. Jag klickar förbi hetsiga matlagningsprogram och sömniga dokumentärer.
Jag är påväg att stänga av lådan igen när mina fingrar stannar upp. På den vida skärmen sträcker sig en scen och mitt på scenen står Niall. Ingen av hans bandmedlemmar syns till och hjärtat börjar dunka i mig.
"Thank you so much to everyone for letting me do this. It's very important for me. I gave this song to someone who couldn't be here today. Just because I were selfish. Tove, London or whatever you want to be called, if you here this. I love you. You brought this Irish little boy his own London. Listen closely."
Tårarna forsar ner för mina kinder. Jag hör knappt sången för mitt eget snyftande, ändp vet jag att det är vackert. Jag gråter och gråter och plötsligt inser jag hur ljust mitt liv blivit. Hur ljust mitt liv är och hur bra jag mår.
"Just come home Niall, and I'll be your London for the rest of my life." viskar jag och mellan snyftningarna av glädjetårar ler jag. Bredare än jag gjort på flera år och kanske bredare än någonsin.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vet ni vad? Det där var det sista kapitlet! Nu är historien om Niall och Tove slut. Jag hoppas verkligen att ni haft lika roligt som jag under denna tid och att ni stannar kvar här för kommande berättelser! Ni är helt grymma och jag hoppas ni förstår hur glad jag blir av alla era fina kommentarer. :)
Så vad tycker ni, hur har det varit att läsa "My London"? Och vill ni ha en epilog?

My London - Twentieth Chapter

"Didn't you go to look for him?" frågar Harry vänligt när jag kommer fram till den cirkel som bildats. En muskulös man som jobbar på arenan håller några papper framför sig och pekar ut dom olika gångarna ner från scenen.
"Had to go to the ladies." svarar jag generat. Jag vet inte om Harry tror mig, men han visar att han är en gentleman genom att inte ifrågasätta vad jag nyss sagt. Jag pustar ut inombords och hoppas innerligt att Niall inte hörde mig.
 
Niall hinner precis stänga dörren bakom sig efter att ha gått för att leta upp något att dricka innan jag flyger upp från stolen där jag sitter.
"Do you always have a break during concerts?" frågar jag otåligt.
"That depends on what you call a break. Three minutes long, yes. Thirty minutes long, no."
"Good." tackar jag förnöjt innan jag lugnt sjunker ner i stolen igen.
"How come?" frågar Louis. Det rycker i hans mungipor av mitt något udda beteende.
"Just curious, you know." jag rycker lite bortskyllande på axlarna och fyller på med ett brett leende. Inuti bockar jag av en sak på listan jag skrivit upp i mitt huvud. Tyvärr är det den lättaste saken. Det som kommer efter är lite svårare att få avbockat.
 
När dagens arbete är klart drar vi oss alla ut mot de väntande bilarna. Niall beter sig som vanligt, men djupt där inne vet jag att hans omgjorda låt påverkar honom fortfarande. Inte gentemot Harry, men gentemot mig. Jag vill greppa tag om hans hand och dra honom åt sidan. Be om förlåtelse. Förlåtelse för att jag förstörde hans låt, förlåtelse för att jag brytt mig så lite. Men jag vet att det inte skulle hjälpt. Det kanske skulle läkt dom ytliga såren, men dom på djupet smärtar mest och dom skulle legat oberörda.
Jag tar ett djupt andetag och ber mig själv att samla mod. Be om förlåtelse här och nu, ansikte mot ansikte, med enkla ord hade varit så mycket lättare. Men jag klarar det svåra. Det är Niall det är synd om. Inte mig. Jag vet hur det är att vara nere, det borde räcka för att ge mig mod att rädda.
 
Jag håller sikte mot uppträdandet på lördag. Det är en kortare konsert i centrala. Den ska sändas i TV. Vi har gjort några sådana genom åren, så det är inget nytt. Men det är något i ens DNA som alltid gör saker och ting lite extra nervöst när TV är inblandat. Men det är skönt att få något att koncentrera sig på. Djupt inuti mig gör det fortfarande ont. Djupt där nere förbryllar och frustrerar det mig fortfarande. Men jag är trött på att vara nere. Behöver en paus från mitt eget jämrande.
 
Lördagen är här. Louis står lugnt och väntar på att sladdarna till öronsnäckorna fästs. Vi är vana vid sådant alla fem. Nu är vi det. Själv är jag redan klar och jag rättar till skjortan för att få styr på mina nerver. Jag brukar vara extra nervös inför sådana har framträdanden men något får mitt hjärta att pumpa ännu lite snabbare.
"Are you nervous Niall?" frågar Louis och ett vänligt flin brer sig över hans läppar när jag rätar ut ett litet veck på skjortärmen som om det vore mycket viktigt att få fixat.
"Yeah, mor than usually acctually. Don't know why," jag rycker lätt på axlarna och ler innan jag försvinner iväg längs gången som leder till bordet med tilltugg.
 
En av dom gigantiska kamerorna går över scenen och jag sjunger några ord i den stora linsen innan jag för över min uppmärksamhet till publiken framför mig igen. Vi är mitt i Live While Were Young och två upptempo låtar på raken får pulsen att öka kraftig. Jag känner hur svettpärlor blänker i min panna och är glad över att det är paus efter låten. Jag måste få mig mera vatten och sänka pulsen innan det är dags för Little Things. En ballad blir inte så bra när man sjunger med andan i halsen.
"Don't be afraid!" ropar Louis när låten tar slut, we will run of stage in one second but we'll back in five minutes again!" vågen av människor skriker i högan sky och vi springer alla fem ut från scenen.
Jag lägger två fingrar under käken på halsen för att känna av pulsen samtidigt som jag stormar mot dom noggrant radade flaskorna med kallt vatten. Jag halsar i mig nästan hela flaskan och en producent påminner mig om att det inte finns någon toalett på scenen. Han pekar mot toaletterna när jag inte gör något åt saken och jag följer lydigt hans riktning.
Väl inne på toaletten passar jag på att badda pannan med vatten och det känns skönt att få andan tillbaka. Jag ler brett i spegeln, trycker ner handtaget och kliver ut. Precis när jag sätter ner foten utanför dörren hörs ett konstigt ljud från publiken. Folk från producent delan kommer springandes och pratar med förbryllade röster utan att lyssna på den andra.
"What's going on?" frågar jag förvånat och när jag inte får något svar följer jag efter deras snabba steg när dom svänger in mot scenen.
I det lilla glapp som skapats vid ett av de mörka skynkena som avskiljer scenen från back stage ser jag hur någon plockar upp en mikrofon från golvet. Hon står ensam på den stora scenen och stirrar ut bland alla människor. Hennes bröstkorg rör sig i ett djupt andetag och hon för långsamt mikrofonen mot läpparna. För en kort sekund vänder hon undan ansiktet från publiken. För en liten sekund hamnar det i skuggan för de starka lamporna. Det är Tove. Hennes arm skakar och hennes blick flackar.
"For you Niall." hennes tre enkla ord löper ut i ett intro. Men jag hör det inte. Mina ögon har fastnat på henne och mina öron har fastnat vid mitt namn. Vad är det som händer?
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kapitel 20, äntligen! Eller? Jag är ledsen för fördröjningen. Tiden rann helt enkelt iväg när jag kom hem. Har för övrigt haft det riktigt bra på mitt sommarjobb. Otroligt roligt var det.
Tillbaka till ämnet. Visste ni att det bara är några få kapitel kvar? (men jag har världens planer på nästa!) Hur ska allting sluta? Varför står Tove på scenen och vad ska hon sjunga? Det får ni reda på om ni kommenterar. 7+ för nästa. :)