My London - Fifteenth Chapter

"Then we have to make us one!" utbrister Zayn. Alla nickar medhållande, samtidigt som alla tysta sitter och funderar. Inte förän några minuter efter sätter Harry ord på det.
"But how?" medan Harrys ord fortfarande är dom senast sagda, väger jag fram och tillbaka. Ska jag berätta för dom om min lilla idé. Ska jag hålla på det lite till? Eller kanske inte berätta alls? Plötsligt reser mina ben mig upp.
"I got an idea." säger jag tyst och allas blickar vänds mot mig.
Jag sträcker fram pappret med textraderna som fyllts på under de senaste dagarna.
"It's far away from finished and I don't got any chords yet." jag rodnar lätt när killarna granskar mina nerklottrade ord.
"I love it!" tjuter Louis och plötsligt blir stämningen i rummet med ens mycket lättare.
"I love the lyrics. And we can fix the chords and a melody, we have Nialls..." Harry stannar upp i sina ord. Han skakar lätt på huvudet och biter sig i läppen.
"We will fix it anyway." fyller Zayn på när han lägger han på Harrys axel, "It's for his own sake, isn't it?"
 
Louis spelar några improviserade toner på pianot. Istället för Niall, med sina vana fingrar och snabba ackord byten, sitter Harry och slår på gitarrens strängar. Zayn håller takten med foten och Liam vankar runt i rummet med mina textrader nynnandes på sina läppar. Alla försöker, men vi kommer ingenstans och en timme senare står vi på samma plats vi börjat på igen. En text, men ingen melodi.
Något frustrerad slår Harry lite hårdare på strängarna och Louis har gett upp sitt klinkande på pianot. Både Liam och Zayn och har hittat var sin bekväm plats på golvet och har gått från ämnet musik till mat.
"Maybe we shall leave it for today , and get ourselves something to eat?" frågar Harry som lämnat gitarren i sitt ställ och är påväg att dra upp Liam från golvet. Alla är hungriga och nickar. Men i allas steg drar sig lite motvilja, när musikrummet lämnas bakom. Ingen vill gå sin väg, utan några framsteg.
 
 Jag sätter tillbaka gitarren och springer ner för trapporna för att äta middag. Pappret med alla ackord ligger kvar på sängen. Det är bara lite som fattas nu.
"Why don't you go and take a walk after dinner Niall?" jag stoppar in en gaffel full med mat i munnen och tittar upp på mormor som sitter mitt emot och prydligt torkar sina fingar på en servett.
"Grandma, i'm a grown up now, I can take care of myself."
"That guitar need to rest and you need some fresh air." hon reser sig upp och börjar samla ihop alla tallrikar och glas. Jag reser mig upp för att hjälpa till, när hon tittar upp på mig och sedan nickar ut mot hallen.
"I can take care of this. You can go out and play little kid." hon ler varmt och jag skrattar till. Hon fick mig att ge mig och i farten påväg ut rycker jag åt mig en tjocktröja.
 
Det har börjat skymma och tjocktröjan kommer väl till pass i den svala luften. Jag vandrar runt på gatorna jag för så många år sen växte upp på.
 
Mullingar, Julen 1998.
 

Alla paket är stora och jag kickar ivrigt med fötterna i golvet. Mina små händer vilar lydigt i knät där jag sitter bland alla barn på golvet och med stora ögon inspekterar alla julklappar.
"Greg this one is for you." i famnen får min storebror ett stort paket med röda snören och randigt papper. Strategiskt placerar han sitt paket på golvet innan han reser mig upp och börjar riva loss allt papper. En kort stund senare rullar en röd bil över golvet, Greg tjuter av glädje och jag kan inte vänta på min tur.
"Niall, this one is for you." jag kan inte hålla mig och flyger upp fötterna.Bara sekunderna får jag paketet i min hand. För där får  det plats. Både förvånad och besviken stirrar jag på den lilla inslagna asken i min hand.
"Open it." min mamma sätter sig på huk framför mig och ler. Slappt drar jag i snöret, som trillar ner på golvet. Jag rycker loss tejpen och rullar ut den lilla rektangulära asken ur pappret. Jag väger den i handen och tittar på den.
"Look what's inside." hon öppnar upp det lilla locket och inuti ligger ett munspel. Det skimrar i rött och väntar på att plockas upp, men jag låter det ligga kvar och oförstående tittar jag upp på mamma.
"You love music don't you?" jag nickar lätt, "So I thought you would love to have a little harmonica to play on."
Min blick glider snabbt från det lilla munspelet till alla oöppnade, stora paket som väntar under granen.
"Niall, come here." min moster vinkar på mig och pekar på ett stort paket hon har framför sig. Sekunden efter är munspelet glömt och jag lägger slarvigt ner det på golvet för att springa till min gigantiska julklapp.
 
Det var femton år sedan och nu, alltför lång tid senare får tankarna mig att skämmas. Jag var precis som vilken femårig liten pojke som helst, faschinerad av det stora och ointresserad av det lilla. Men jag ångrar mig ändå för det jag gjorde, femton år för sent. Jag mår dåligt av att veta att jag aldrig ens plockade upp munspelet ur sin ask. Det hamnade på mitt rum och med åren kom det bara djupare och djupare ner i lådorna med saker man aldrig använder. Det är säkert borta nu, slängt och helt oanvänt efter flytten. Eller kanske...

Jag vänder om och med dubbelt så snabba steg tar jag mig tillbaka. Jag känner hur mobilen börjar vibrera i fickan, men jag har inte tid att plocka upp den och så vem det är.
 
 Louis skjuter telefonen ifrån sig, suckar och skakar lätt på huvudet.
"Do you think he's mad?" frågar Harry som stöttar upp sig själv med armbågarna i bordet.
"Ofcourse he is." svarar Lou som börjat pilla runt på resterna av maten med sin gaffel.
"Let's give him a day. Call him again tomorrow." säger Liam vuxet. Han drar sina fingrar genom håret innan han reser sig upp och tittar på klockan.
"I acctually think I am going to bed." han drar åt sig sitt tomma glas och fyller det med vatten.
"I'll drive you home London." Harry hasar sig upp ur sin stol och vinkar trött upp mig ur min.
 
Harrys bil saktar in och parkerar vid vägkanten.
"Good night. See you tomorrow?" frågar han och jag nickar. Han trummar med fingrarna på ratten och tittar tomt in i den.
"It will be fixed with Niall, I promise." säger övertygande.
"Yeah. I know." svarar Harry kort och rycker på axlarna, "But how are you?"
"Just fine." nickar jag samtidigt som jag knäpper av mig bältet och öppnar dörren ut.
"Good." Harry tittar på mig när jag kliver ur den prydliga bilen och ler försiktigt.
Han vinkar mot mig genom rutan när bildörren smälts igen och jag följer bilen med blicken när den försvinner sin väg i det dunkla ljuset. Jag ler för mig själv och står en stund för att bara titta mot vägen bilen nyss kört på.Men kvällsvindarna drar mig snart inåt.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Femtoooon! Hmm, vad ska nu hända tro? Det får ni grymma läsare reda på efter 7+ kommentarer. :)


Julia

Längtar till nästa kommer <333 såå himla bra

2013-05-25 / 15:39:04
Alva

Sjukt bra! :)

2013-05-25 / 16:14:07
BLOGG: http://alvataxen.se
Lisa

Meeer :D Såå bra !

2013-05-25 / 18:05:40
Hanna

Bravo ;))

2013-05-26 / 08:50:55
Louise

ofattbart bra!

2013-05-26 / 14:15:11
Anonym

Omagaddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kalla mig inte överdriven ..... :D

Svar: :'D
fanficsbymeaboutonedirection.blogg.se

2013-05-28 / 19:20:12
BLOGG: http://onedberattelser.bloggplatsen.se
Daniela

mera!

2013-05-28 / 21:06:27
Emmie

Så bra

2013-05-30 / 16:29:24
Felicia

OMG så bra!!

2013-05-30 / 16:30:42
:)

Älskar det! Sååå himla bra!

2013-05-30 / 23:38:37
Felicia

OMG så bra!!

2013-06-01 / 16:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback